You are currently viewing Serie A: Vlahović postigao 13. gol sezone, nevjerovatan preokret Verone

Serie A: Vlahović postigao 13. gol sezone, nevjerovatan preokret Verone

Danas su od 15 sati odigrane 3 utakmica u okviru 16. kola Serie A.

U Apeninskom derbiju, Fiorentina predvođena sjajnim Dušanom Vlahovićem savladala je Bolonju Siniše Mihajlovića. Maleh je doveo Fiorentinu u vodstvo, da bi Barov poravnao na 1:1 3 minute prije kraja prvog poluvremena. U drugom poluvremenu Biragi u 51. minuti pogađa za novo vodstvo Fiorentine, da bi Vlahović u 67. minuti iz penala postigao svoj 13. gol sezone i povećao vodstvo na 1:3. Do kraja Bolonja je uspijela da smanji na 2:3 golom Erona Hikeja, ali nisu imali snage za 3. gol. Fiorentina se sa ovom pobjedom probila na 5. mjesto sa 7 bodova manje od Atalante.

Ekipe Venecie i Verone su sigurno odigrale pa možda i utakmicu sezone. U popularnom „Veneto“ derbiju nakon pola sata igre Venecia je imala uvjeriljivo vodstvo od 3:0. U 12. minuti Ceccaroni pogađa nakon sjajnog ubačaja Henrija. 7 minuta kasnije već je bilo 2:0. Dennis Johnsen je odradio veći dio posla, a Črnigoj zakucava loptu u gol za veliko slavlje domaćih navijača. U 28. minuti Venecia postiže 3. gol na utakmici. Odlično raspoloženi Tomas Henri se upisao u listu strijelaca. Na poluvremenu rezultat je glasio 3:0 i mnogi su mislili da je sve gotovo. ali ono što je uslijedilo u drugom poluvremenu je iznenadilo sigurno i najoptimističnije navijače Verone.

Prvo je u 52. minuti Henri nesretno postigao auto-gol, da bi Cecarroni dobio direktan crveni karton,a Verona penal. Caprari je bio siguran sa bijele tačke, da bi Simeone 2. minute kasnije postigao gol za 3:3. A onda 5 minuta prije kraja sjajni Điovani Simeone postiže svoj 2. pogodak za potpuni preokret i veliku pobjedu. Sa nova osvojena 3 boda, Verona se nalazi na 9. mjestu Serie A sa 23 boda, dok je ovo Veneciji 3. uzastopni poraz i sada su na 16. mjestu sa isto toliko bodova.