You are currently viewing Skolari nakon toliko godina otkrio pravi razlog otkaza u Čelziju!

Skolari nakon toliko godina otkrio pravi razlog otkaza u Čelziju!

Bivši trener Čelzija Luiz Felipe Skolari za ,,Dejli Mejl“ je otkrio da je bilo nekoliko problema koji su ga koštali otkaza u Čelziju.

Nekadašnji brazilski fudbaler i nekadašnji trener fudbalske reprezentacije Brazila, sa kojom je osvojio Svetsko prvenstvo 2002. godine, na ,,Stamford bridžu“ je proveo samo sedam meseci.

Preuzeo je Čelzi u julu 2008, ali nije izdržao celu sezonu pošto je otpušten u februaru 2009. U saopštenju objavljenom u to vreme, Čelsi kao razlog za otkaz naveo je „činilo se da se rezultati i performanse tima pogoršavaju u ključnom trenutku sezone“.

„Imao sam nekoliko problema sa dvojicom igrača“počinje Skolari koji je ,,okrivio“ dvojicu tadašnjih fudbalera, Didijea Drogbu i Nikolasa Anjelku.

Skolari je tvrdio da su njegovi glavni problemi u to vreme bili van terena, a ne na terenu u njegovom jedinom poslu u jednoj od najvećih evropskih liga.

,,Didije Drogba je bio povređen i kada se vratio, bilo je velikih poteškoća da se organizuje tim sa njim i Nikolasom Anjelkom. Pokušao sam da pričam sa igračima kako bi shvatili njihove pozicije, ali nisam bio u mogućnosti da budem dovoljno jasan šta od njih očekujem. Tih problema je bilo van terena, ne na njemu“. izajvio Skolari i dodaje:

„Neki rezultati su se desili koje niko nije očekivao, pa sam klub ostavio u dobroj poziciji u svim takmičenjima: četvrti u Premijer ligi, kvalifikovani za Ligu šampiona i za FA kup“.

Nakon nekoliko godina, Skolari je razgovarao sa Drogbom i Anjelkom.

„Nažalost, problem je bila komunikacija. Ali razgovarali smo o tome nekoliko godina kasnije i sada je sve u redu. Ne mislim da to sada zaslužuje posebnu pažnju. Sve je ostalo u prošlosti“, podvukao je Skolari.