You are currently viewing Skoplje gori- senzacionalna Makedonija izbacila europske prvake

Skoplje gori- senzacionalna Makedonija izbacila europske prvake

Povijest makedonskog nogometa ispisana je noćas u Palermu, pobjeda o kojoj će junaci male ponosne balkanske zemlje pričati svojim unucima.

Nakon što su u kvalifikacijama za Mundijal u grupnoj fazi šokirali višestrukog europskog i svjetskog prvaka Njemačku u gostima i pobijedili sa 2-1, danas su Makedonci srušili još jednog velikana svjetskog nogometa- slavne Azzure, koji propuštaju drugo uzastopno svjetsko prvenstvo. Kakav paradoks da se između dva takva epska neuspjeha našla europska titula iste te reprezentacije Italije.

Imala je Italija danas terensku dominaciju svih 90 minuta, odnos udaraca prema golu je bio 32-4, ali talijanski napadi su mahom bili jalovi. U prvom poluvremenu najbolju šansu Azzurima stvorio je makedonski golman Stole Dimitrievski, ali na njegov kiks je odgovorio kiksom i Berardi, koji je užasno tukao na prazan gol.

U drugom poluvremenu nastavila se dominacija Italije, ali opet bez stvaranja nekih stopostotnih šansi. A onda- 92. minuta i Dimitrievski je degažirao loptu sa gola, ona je došla do napadača makedonske reprezentacije Trajkovskog, koji za nogometni kruh zarađuje u Saudijskoj Arabiji. A dalje, dalje je povijest.

Makedonija će se za plasman na svoje prvo svjetsko prvenstvo boriti protiv reprezentacije Portugala, koja je savladala Tursku na domaćem terenu sa 3-1.