You are currently viewing Slalom u Adelbodenu: Austrijanac priredio čudo, predstavnici Hrvatske osvojili bodove
Foto: Pixabay.com

Slalom u Adelbodenu: Austrijanac priredio čudo, predstavnici Hrvatske osvojili bodove

U švajcarskom Adelbodenu održana je trka za Svetski kup na kojoj su učestvovala četvorica skijaša iz Hrvatske.

Svi predstavnici Hrvatske završili su drugu vožnju slaloma i obezbedili bodove. Najbolji rezultat ostvario je Filip Zubčić koji je trku u Adelbodenu okončao na 15. mestu osvojivši 16 bodova.

Poene su osvojili Samuel Kolega (10 bodova), Matej Vidović (sedam bodova) i Istok Rodeš (šest bodova) kojem je ovo bila prva trka u sezoni posle operacije ruke.

Senzacija u režiji Štrolca

Austrijanac Johanes Štrolc priredio je veliko iznenađenje pobedom u Adelbodenu. Uspeo je da osvoji prvo mesto, iako je posle prve trke bio sedmoplasirani. To je ujedno njegovo prvo pobedničko postolje na trkama koje se boduju za Svetski kup. Drugi je bio njegov sunarodnik Matijas Feler, a treće mesto zauzeo je Nemac Linus Štraser.

Norvežanin Sebastijan Fos-Solevag i Šveđanin Kristofer Jakobsen vode u poretku slalomaša sa 140 osvojenih bodova. Treće mesto zauzima Francuz Klemen Noel koji je osvojio 100 bodova. Vodeći trio nije završio trku u Adelbodenu. Štrolc se pobedom izjednačio po broju bodova sa Noelom, a hrvatski predstavnik Filip Zubčić zauzima šesto mesto sa 91 osvojenim bodom.

U ukupnom poretku Svetskog kupa Zubčić je 11. sa 214 bodova, a vodi Švajcarac Marko Odermat sa 845 osvojenih bodova.