You are currently viewing Slovenija ili Crna Gora, odluka o prolazu u sledeću fazu

Slovenija ili Crna Gora, odluka o prolazu u sledeću fazu

Presudan meč u grupi A, za plasman među 12 najboljih selekcija na rukometnom prvenstvu Evrope, odigraće se u Debrecinu. Crna Gora i Slovenija će u međusobnom obračunu odlučiti, koja reprezentacija od ove dve nastavlja tamičenje.

U prva dva kola, i jedni i drugi su pobedili Severnu makedoniju, a poraženi od Danske. Zbog bolje gol – razlike, Crnogorci su u prednosti nad Slovencima, tako da im je i nerešen rezultat dovoljan za prolaz. Nesumnjivo je da će se voditi velika borba u tom meču za osvajanje drugog mesta, jer su Danci osigurali pobedu u grupi i prolaz dalje.
Na papiru, favorit je Slovenija, koja ima više iskustva na međunarodnim takmičanjima. Takođe, po imenima igrača, Slovenija važi za kvalitetniji sastav, jer selektor Vranješ ima u timu prekaljene asove iz najvećih Evropskih klubova.
Crna Gora je, već protiv Severne Makedonije, hrabrom i bespoštednom borbom prijatno iznenadila, pobedila favorizovanog protivnika, i omogućila sebi pravo da se nada istorijskom uspehu. Posle tog meča zavladala je prava euforija u taboru i među navijačima Crne Gore. Selektor Zoran Roganović, prepušta protivniku ulogu favorita, ali ističe da veruje svojim izabranicima, i obećava požrtvovanost do poslednjeg atoma snage.
Da li će se Slovenija ili Crna Gora, pridružiti Evropskim velikanima u nastavku rukometnog EURO 2022, znaće se posle meča u Debrecinu, koji je na programu u ponedeljak u 18h.