You are currently viewing Šok u Australiji! Kraj za šampiona!

Šok u Australiji! Kraj za šampiona!

Da je u tenisu sve moguće znaju svi! Međutim ovakve senzacije se retko dešavaju!

Šampionka US opena Ema Radukanu eliminisana je sa Australijan opena u drugom kolu! A izbacila ju je crnogorska teniserka Danka Kovinić.

Crnogorka  je tako  priredila jednu od najvećih senzacija od početka turnira u Melburnu i savladala britansku nadu (6:4, 4:6, 6:3).  Ovo je svavako najveći uspeh u karijeri teniserke koja zauzima 98. mesto na svetskoj listi. Sam početak meča nije predviđao ovakav rasplet jer je mlada britanka furiozno ušla u meč i sa dva brejka lako došla do 3:0. Budi se tada vrela crnogorska krv u Danki koja se vrača u meč, gde pri rezultatu 3:2 britanka traži medicisnki tajm aut zbog  je očiglednog problema sa plikom na prstu ruke kojom servira.

To nije omelo Danku da nastavi u istom tempu dobija gemove. Nanizala ih je pet zaredom, servirala za set ali je Radukanu ribrejkom uspela da ostane u igri. Ipak, već u sledećem gemu je opet izgubila svoj servis samim tim i set.

Drugi set Ema ponovo bolje otvar,a povela je  2:0 ali je bilo očigledno da ima problema sa povređenim prstom i servisom.Temperamentna crnogorka je to osetila i forsirala forhend stranu protivnice kojoj je taj udarac zbog povrede sve teže išao. Držala je Radukanu prednost brejka, imala šansu i za drugi u sedmom gemu ali je nije iskoristila. Danka Kovinić je izjednačila u osmom gemu ali je potom opet izgubila servis i borba se nastavila. Radukanu je servirala za set, Crnogorka je imala dve brejk lopte i na kraju je Britanka sve izdržala i iskoristilu prvu set loptu za izjednačenje.

Neizvesnost u trećem setu traje do rezultata 3:1 kada Danka preuzima poptunu kontrolu i meč rutinski privodi kraju.