You are currently viewing Šokantno priznanje Saše Zvereva: Australijan open je žarište korone
Foto: instagram.com/alexzverev123

Šokantno priznanje Saše Zvereva: Australijan open je žarište korone

Da situacija u Melburn parku nije ni malo ružičasta pokazuje izjava nemačkog tenisera Aleksander Zvereva o aktuelnim epidemiološkim prilikama na Ozi openu.

Zverev kaže da su kontrole mnogo blaže nego što je to bio slučaj prošle godine. Veliki broj tenisera ima asimptomatski kovid, a zaraza se širi zbog slobodnog kretanja i manjeg broja testiranja.

Protekle godine su teniseri pre početka turnira bili izolovani 14 dana. Sada je glavni uslov potvrda o vakcinaciji, ali to ne znači da je rizik od zaražavanja sveden na minimum, ukoliko ne postoje stroge mere distanciranja.

– Jasno je da ove godine u Australiji ima više slučajeva nego prošle godine. Sada imamo više slobode da izađemo da jedemo, da radimo šta želimo. Zato je normalno da ih ima više. Moj brat, kada je stigao ovde, imao je virus. Morao je da bude zatvoren u Sidneju, sada više nema ništa od toga – navodi nemački teniser.

Prethodno su australijske vlasti deportovale najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, jer nije želeo da se izjasni o vakcinalnom statusu. U Australiju je stigao sa medicinskim izuzećem.

Zverev kaže da je situacija u Melburn parku vrlo ozbiljna, jer je na terenu bilo tenisera koji su kovid pozitivni.

– Ne testiraju nas. Da se radi, više pozitivnih bi bilo. Igram turnir ovde i ne želim da idem u restorane, u hotel ili na teniske terene, ne želim da rizikujem ni najmanje. Nalazim se kao u nekoj vrsti mehura za sebe – objašnjava Aleksander Zverev.