You are currently viewing Sokolovi raširenih krila: Posle pobede nad Hrvatskom Crna Gora napada medalju
Foto: facebook.com/Rukometni Savez Crne Gore

Sokolovi raširenih krila: Posle pobede nad Hrvatskom Crna Gora napada medalju

Pobedom na reprezentacijom Hrvatske 32:26 u drugoj fazi Evropskog prventva, reprezentacija Crne Gore postigla je najbolji rezultat na velikim takmičenjima.

Crnogorci su borbenom igrom uspeli da prirede veliko iznenađenje, posle kojeg su porasli apetiti selekcije koju predvodi Zoran Roganović.

– Uvek sam verovao u ove momke. Sad verujte vi meni kad vam kažem, dosanjaćemo medalju – navodi direktor Rukometnog saveza Crne Gore Draško Mrvaljević.

Veliki podvig napravljen je u duelu sa Hrvatskom, ali tek sada počinju iskušenja za crnogorsku reprezentaciju. Naredni rivali su Holandija, Francuska i Island.

– Ponosan sam na ovu ekipu, čini mi se da smo na ovom prvenstvu, nakon onoliko problema, sazreli za timsku igru i duh. Zbog toga igramo ovako dobro, nadam se da ćemo tako nastaviti. Imamo dan pauze da dobro odmorimo, oporavimo se i pripremimo za sljedeći meč. Nemamo pritisak, ispisali smo još jednu stranicu istorije. Prelijep je osjećaj, ali moramo da zaboravimo ovaj meč. Holandiju smo gledali, igra brzo, ima dobre igrače, ali videćemo šta će od njih ostati, a šta od nas nakon testova na koronu – kaže reprezentativac Crne Gore Nemanja Grbović.

Utakmica Crna Gora – Holandija igra se sutra u Budimpešti sa početkom od 15.30.