You are currently viewing Španjolska propustila prvu meč loptu, skandinavski derbi za polufinale

Španjolska propustila prvu meč loptu, skandinavski derbi za polufinale

Danas se igrala grupa J na rukometnom Euru i prošlo je sve po očekivanjima. Najprije su Poljaci i Rusi remizirali 29-29, što je potonje izbacilo čak i iz matematičkih kombinacija za polufinale.
Potom su Šveđani opravdali ulogu favorita protiv ostataka njemačke reprezentacije. Pobijedili su sa 25-21, ali sve do otprilike 50. minute bilo je samo dva razlike. Wanne sa 6 golova je bio najbolji u Švedskoj, a Koster sa 4 gola u Njemačkoj.

U najvažnijoj utakmici večeri Norveška je dobila Španjolsku sa 27-23 i tako zadržala šanse za polufinale. Dapače, Norvežani imaju sve u svojim rukama i ako pobjede Švedsku u srijedu bit će prvi u grupi i izbjeći (vjerojatno) Dance u polufinalu. Ipak, ako izgube, a Španjolska očekivano dobije Poljsku, ostat će i bez drugog mjesta.
Danas je briljirao ponovno Barthold sa 6 golova, a veliku ulogu je odigrao i sjajni defanzivac Eck Aga, koji je potpuno zaustavio španjolsku igru na crtu. Sagosen je bio suzdržan sa samo četiri gola i dosta usporen u napadu. Kod Španjolaca je briljirao Maqueda sa 6 golova.