You are currently viewing Španjolski reprezentativac stao u obranu Rusije: “ Vi ste rasisti“

Španjolski reprezentativac stao u obranu Rusije: “ Vi ste rasisti“

Povremeni španjolski reprezentativac i igrač Betisa Hector Bellerin iznenadio je medije u rodnoj Španjolskoj i Europi svojim viđenjem političke situacije  Ukrajini.

Iako je ispočetka bio aktivan na društvenim mrežama i izražavao žaljenje i čuđenje zbog ratnih strahota u Ukrajini, Bellerina je zasmetao, kako kaže, rasistički odnos prema Rusima:

“Moramo se educirati i o drugim konfliktima i ratovima koji se događaju u svijetu oko nas, o količini boli i nesreće koju oni nanose drugim zemljama, o kršenjima ljudskih prava i ljudskim žrtvama. Rat u Palestini je u potpunosti ignoriran, nitko nije pričao o njemu. Isto tako o ratu u Jemenu i Iraku. Rusija je izbačena sa Svjetskog prvenstva, ali neke druge zemlje radile su slične stvari poput nje kroz godine.

Rasizam je zabiti glavu u pijesak kada su u pitanju drugi konflikti, a sada imati ovakvu perspektivu oko Ukrajine. To isto pokazuje manjak empatije za izgubljene živote u drugim ratovima.

Ostaje pitanje kako će zapadni mediji i navijači Betisa reagirati na navedeni stav, koji se umnogome razlikuje od prevladavajućeg.