You are currently viewing Spisak hrvatskih košarkaša za nastavak kvalifikacija!

Spisak hrvatskih košarkaša za nastavak kvalifikacija!

Novi selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Damir Mulaomerović koji je nedavno zamenio Veljka Mršića, objavio je spisak od 24 igrača pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine. Reprezentacija će se okupiti 20. februara kada će se pripremati u Zagrebu za prvi susret.

U prvom delu kvalifikacija u novembru prošle godine selekcija Hrvatske je zabeležila poraze od Slovenije i Finske.

U drugom delu kvalifikacija, Hrvatska će igrati protiv Švedske 25. februara u 18:30, a tri dana kasnije protiv istog rivala Norčepingu.

„Vodio sam se time da na popisu budu igrači u formi. Na popisu nema Tonija Perkovića koji je povređen, dok su se Miro Bilan i Ivan Buva zahvalili na pozivu. Bilan je zaključio svoju karijeru u hrvatskom dresu te je poručio da je vreme za mlađe, dok Buva ima problema s kukom“, izjavio novi selektor Mulaomerović.

Spisak igrača: Roko Badžim (Solnok), Darko Bajo (Split), Josip Batinić (Cedevita junior), Danko Branković (Cibona), Filip Bundović (Cedevita junior), Dario Drežnjak (Zadar), Mateo Drežnjak (Cibona), Goran Filipović (Cedevita junior), Lovro Gnjidić (Cibona), Mario Hezonja (Uniks), Antonio Jordano (Zadar), Mate Kalajžić (Gorica), Filip Krušlin (Dinamo Sasari), Pavle Marčinković (Zadar), Karlo Matković (Mega), Dominik Mavra (Zadar), Ivan Ramljak (Slask Vroclav), Roko Rogić (Torun), Matej Rudan (Mega), Krunoslav Simon (Efes), Sven Smajlagić (Nevežis), Željko Šakić (Avtodor), Antonio Vranković (Pardubice), Tomislav Zubčić (Tofaš).