You are currently viewing Spisak selekcija koje ne žele u Rusiju u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo!

Spisak selekcija koje ne žele u Rusiju u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo!

Ruska invazija na Ukrajinu izaziva značajne bezbednosne zabrinutosti, danas u zajedničkom saoštenju tri države su otkrile da neće putovati u rusku prestonicu sledećeg meseca.

Fudbalski savezi Poljske, Švedske i Češke izdali su saopštenja za FIFA i UEFA da neće putovati u Rusiju na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. i traže promenu mesta održavanja.

Ove tri zemlje su u drugoj rundi plej-ofa zajedno sa Rusijom, pri čemu je Poljska izvučena za prvo kolo u Moskvi, a Švedska i Češka igraju zajedno u Stokholmu.

U nastavku vam prenosimo saoptšenje:

,,Fudbalski savezi Poljske, Švedske i Češke najoštrije osuđuju napad Rusije na Ukrajinu. Češka izražava čvrst stav da plej-of kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. koji je zakazan za 24. mart i 29. februar 2022. ne bi trebalo da se odvija na teritoriji Rusije.

Potpisnici ovog apela ne nameravaju da putuju u Rusiju i tamo organizuju fudbalske utakmice. Vojna eskalacija kojoj prisustvujemo ima ozbiljne posledice i znatno manju bezbednost naših reprezentativaca i funkcionera.

Kao takvi, očekujemo da FIFA i UEFA brzo reaguju i predstave alternativne lokacije za održavanje ovih predstojećih plej-ofa“.