You are currently viewing Sramotni gest! Zvezda: Ogorčeni smo! (VIDEO)

Sramotni gest! Zvezda: Ogorčeni smo! (VIDEO)

Utakmica 11.kola Triglav kadatske ženske lige između Crvene zvezde i ART Basket obeležena je nesportskim ponašanjem.

Neprihvatljiv potez je je napravila košarkašica kluba ART Basket jer je tokom meča pljunula košarkašicu Zvezde.

KKŽ Crvena zvezda se tim povodom oglasio se sledećim saopštenjem:

„KKŽ Crvena zvezda ogorčen nakon jučerašnjih dešavanja na utakmici kadetske Triglav lige, Crvene zvezde i ŽKK ART Basket, primoran je da se na ovaj način obrati srpskoj košarkaškoj javnosti u Srbiji i postavi pitanje: ‘Kuda ide srpska košarka’?

Na pomenutoj utakmici kadetske lige koja je odigrana u nedelju u dvorani „Basket Siti“, igračica ekipe ŽKK ART Basket Milica Savić pljunula je igračicu Crvene zvezde Jovanu Jevtović u prisustvu sudija, gledalaca, roditelja i košarkašica. I tu svaka dalja priča staje!

Pljuvanje kao čin pokušaja poniženja jednog ljudskog bića, kao nešto što predstavlja odsustvo bilo kakvog sportskog duha (koje se vrlo retko dešava čak i u seniorskim okvirima), ‘izvela’ je devojčica od 15 godina, a što je još poraznije, za nešto što je odsustvo kućnog i bilo kakvog drugog vaspitanja, koje je ‘donela’ iz kuće, kluba, sredine u kojoj je rasla, nije sankcionisana od strane sudija i delegata bilo kakvom kaznom!

Kada ovakvim scenama prisustvujemo na utakmicama ženske kadetske lige Srbije, onda je jedino moguće i logično pitanje za sve nas: KSS, ljude koji su odgovorni za stanje u našoj košarci, ljubitelje košarke, ljude koji vode klubovem da li smo svesni šta se u nedelju dogodilo, šta nam govori pokušaj jedne tinejdžerke od 15 godina da ponizi u svakom ljudskom (i bilo kakvom drugom smislu) svoju sportsku rivalku i vršnjakinju na terenu, i da li su utakmice devojčica i dečaka postale borba na život i smrt?

KKŽ Crvena zvezda mts kao klub koji daje veliki broj reprezentativki u svim starosnim kategorijama, sa ogromnom tradicijom, NIKADA neće svoju decu i košarkašice učiti da su pobede, rezultat i trofeji važniji od nečijeg dostojanstva, sportskog obraza i poštovanja protivnika. Kako god se utakmica (a ne borba na život i smrt) završila. Ovu koja je odigrana u nedelju izgubila je srpska košarka na prvom mestu“.