You are currently viewing Srbija desetkovana pred duel sa Slovačkom: Evroliga i povrede muče Pešića
Foto: twitter.com/Košarkaški savez SRB

Srbija desetkovana pred duel sa Slovačkom: Evroliga i povrede muče Pešića

Reprezentaciju Srbije očekuju dueli sa Slovačkom u Kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Najpre će Orlovi dočekati Slovake 25. februara u Beogradu, a revanš meč igra se tri dana kasnije.

– Nama je važno da sa što više pobeda uđemo u drugu rundu, ali tu su i drugi prioriteti, da vidimo na koje igrače možemo da računamo za velika takmičenja. Ništa se bitno ne menja. Vrlo je važno da se objasni zašto nisu pozvani Kalinić, Lučić, Micić…. Oni su na spisku, ali oni tog dana igraju u Evroligi. Sada je sitaucija drugačija, jer većina klubova nije odigrala mečeve zbog korone, pa sada nadoknađuju u terminu u kojem mi igramo. Zvezda igra 27. februara a mi dan kasnije… To su situacije na koje ne možemo da utičemo. Najsrećniji bismo bili da su svi igrači ovde – reči su selektora Svetislava Pešića povodom predstojećih utakmica reprezentacije.

Pešić kaže da je za uspeh u duelima protiv Slovaka potrebna kvalitetna priprema, ali i da igrački kadar kuburi sa zdrvastvenim problemima.

– Todorović i Jaramaz su povređeni, a to su igači koji nam trebaju, koji imaju talenat i potencijal, oni su prihvatili poziv sa odušvljenjem. Sinoć se povredio Avramović, slomio je nos. Tu je na treningu, verovatno će igrati sa maskom. Imali smo dva dobra treninga. Želimo da izvučemo maksimum, da dobro odigramo i dobijemo utakmicu – navodi Pešić.

Za utakmice sa Slovačkom Srbija će biti lišena pomoći plejmejkera Miloša Teodosića. Poželjni scenario jeste dolazak pojedinih igrača iz Evrolige, ali je za tako nešto potrebna dozvola kluba.

– Videćemo… Razgovarali smo sa Panatinaikosom za Nedovića, praktično nemoguća misija. Videćemo da li će pusitii Petruševa. Klubovi imaju važne utakmice. Nije ni nama ni njima lako – zaključuje Pešić.