You are currently viewing Amerikanci su otišli: Srpski košarkaš ostao u Ukrajini, a porodica ima samo jednu želju
Foto: youtube.com/AZ Highlights

Amerikanci su otišli: Srpski košarkaš ostao u Ukrajini, a porodica ima samo jednu želju

Dok svet sa zebnjom prati situaciju u regionu ukrajinsko-ruske granice, jedan srpski košarkaš i dalje se nalazi u gradu gde su mogući ratni sukobi.

Reč je o Aleksandru Zečeviću momku iz Futoga koji trenutno nastupa za Harkovske Sokole. Košarkaški put ga je iz rodnog grada, preko SAD i Slovačke odveo u Ukrajinu koja se trenutno nalazi u vrlo nepovoljnoj bezbednosnoj situaciji.

Tokom dana je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije izdalo je preporuku svim srpskim državljanima u Ukrajini da razmisle o napuštanju zemlje. Iako realna opasnost postoji, Zečević još uvek nije odlučio da ode iz Harkova.

– Mi smo imali četiri stranca, Amerikanca u klubu, i svi ti Amerikanci su otputovali sinoć iz Kijeva za Ameriku. Ja sam trenutno jedini stranac u ovom klubu. Ja sam stalno u kontaktu sa našom ambasadom, kao i moj klub. Pratimo situaciju, ako se ona pogorša, klub je napravio plan evakuacije, da me bezbedno evakuišu na bezbedno mesto – navodi Zečević za RTS.

Dvadesetpetogodišnji sportista iz Srbije kaže da je u kontaktu sa porodicom koja želi da se hitno vrati kući.

– Moja porodica želi da sednem u prvi avion, čak je i otac hteo da dođe ovde i da me pokupi, da bukvalno dođe u grad i da me odveze kući, ali zajedno sa ambasadom i sa mojim agentom i mojim klubom pokušavamo da smirimo situaciju kod kuće i u familiji, da će sve biti ok – navodi Zečević.