You are currently viewing Srpski trener doživeo pakao tokom pokušaja da evakuiše porodicu
Foto: instagram.com/bc_budivelnyk

Srpski trener doživeo pakao tokom pokušaja da evakuiše porodicu

Brojni sportisti i treneri koji rade u ukrajinskim klubovima našli su se u ogromnom problemu posle izbijanja sukoba.

Jedan broj sportista uspeo je da se evakuiše na vreme, ali u Ukrajini se još uvek nalaze stranci koji zbog mnogobrojnih opasnosti provode dane u skloništima.

Među njima je i trener ženske ekipe Budiveljnika Srđan Radulović. On obavlja i funkciju selektora ženske reprezentacije Ukrajine. Sa porodicom je ostao u zemlji posle izbijanja rata, a prva evakuacija na sigurno protekla je bez uspeha. Posle svega, Radulović se nalazi u improvizovanom skloništu.

– Trebalo da se priključimo na autoput koji vodi za Lavov, ukrajinski vojnici su nas upozorili da su krenuli da ruše autoputeve i mostove. I onda se dešava da nam tenk izleti na put. Morao preko ivičnjaka da se penjem, kako bih prešao na drugu stranu bulevara. Prolazim kroz crveno svetlo, dajem puni gas, samo da se izvučem iz situacije i porodicu bezbedno vratim u sklonište – navodi Radulović.

 

Samo tri dana pre izbijanja sukoba Radulović je sa svojom ekipom osvojio nacionalni kup.

– U nedelju sam bio u restoranu, veselio se, a sad sam u bunkeru. Sve se preokrenulo za sat, da ne poveruješ. Niko nije očekivao da će ovo da se desi, a dosta komuniciram sa narodom u Kijevu. Svi smo mislili da će se konflikt intenzivirati na istoku Ukrajine, a ne u Kijevu – ističe Radulović.