You are currently viewing Šta se dešava sa Rašfordom?

Šta se dešava sa Rašfordom?

Napadač Markus Rašford (24) u poslednje vreme izgleda bezvoljno, a menadžer Ralf Rangnik je priznao da nema pojma šta se dešava.

Po drugi put ove sezone, navijači Mančester junajteda na Stretford Endu razvili su transparent sa natpisom „standardi“ ispod lica trojice legendarnih kapitena kluba: Brajana Robsona, Erika Kantone i Roja Kina. Crno-belo platno bilo je jasna poruka igračima Ralfa Rangnika dok su izlazili na teren za meč trećeg kola FA kupa u ponedeljak uveče protiv Aston Vile.Zaista, ovo nije bila samo proslava trojice najvećih lidera koji su ikada nastupili za Junajted, to je je podsetnik na nivoe truda i posvećenosti koje vernici Old Traforda očekuju od svakog igrača koji ima sreće da nosi dres.

Rašford je prihvatio da njegovi nedavni nastupi jednostavno nisu bili u skladu sa standardima koji se zahtevaju u Junajtedu.

Ali zašto napadač trenutno ne uspeva?

Neki izvori sa Old Traforda veruju da je Rašford bio zauzet sa svojim zalaganjem van terena da pomogne u borbi protiv siromaštva dece. Međutim, optužiti ga na lošu igru isključivo zbog dobrotvornog rad ne može biti na duge staze.

Dok Rašford prihvata da mora da preuzme odgovornost za svoju lošu igru, postoje i taktička razmatranja koja se moraju uzeti u obzir. Neki insajderi Junajteda veruju da igrač tek treba da pronađe pravog individualnog trenera sa kojim će dodatno razviti svoje veštine.

Njegov pad forme doveo ga je do toga da previše razmišlja o igri, a izvori kažu da napadač pati od krize samopouzdanja nakon serije od 11 utakmica bez golova.

Svakako, njegovu posvećenost cilju ne bi trebalo dovoditi u pitanje. Tokom rehabilitacije nakon operacije ramena, Rašford je redovno provodio 12 sati u klupskoj trening bazi Karington radeći na svojoj kondiciji. On još uvek ima dovoljno vremena da se vrati u najboljem izdanju, a Junajted ostaje uveren da će se uskoro vratiti na najbolji način. S obzirom na prirodu njegovih problema sa kondicijom, Rašfordova trenutna greška nije razlog za veliku zabrinutost, čak i ako to njegova statistika pokazuje.

Tokom svoje šestogodišnje profesionalne karijere, prosečno je postizao 0,30 golova po utakmici u ligi i to je značajno palo na 0,18 ove sezone. Jasno je da mora da poboljša svoje statistiku i to veoma brzo.