You are currently viewing Stanojević insistira na regularnosti: „Partizan će igrati samo pod ovim uslovom“
Foto: twitter.com/FK Partizan

Stanojević insistira na regularnosti: „Partizan će igrati samo pod ovim uslovom“

Partizan se posle pobede na prvoj evropskoj utakmici u nastavku sezone, okreće superligaškim obavezama. Na megdan Crno-belima stiže Radnički iz Kragujevca sa trenerom Lalatovićem koji dobro zna kako se motiviše ekipa za meč u Humskoj.

Tokom pres konferencije povodom predstojećeg duela trener Partizana Aleksandar Stanojević, između ostalog je govorio o VAR sistemu koji proteklog kola nije funkcionisao punim kapacitetom.

– Nadamo se da se neće dešavati situacije kao u ovim prethodnim utakmicama, da će sve biti regularno, jer ako ne bude tako ne vredi vam ni rad ni ono čime se vi bavite, ni na koji način radite. Mi smo slušali šta će reći sudijska komisija, javio se predsednik sudijske komisije, rekao da svi greše, i da li ćemo mi imati tu nemačku kulturu. Dosta sam u fudbalu, gledao sam mnogo utakmica u nemačkom fudbalu i nikad nisam video da neki sudija stoji na dva metra od situacije i da pogrešno presudi. Imamo VAR, imali smo predavanja o tome, dođe utakmica u Nišu, upitan je bio prenos na Areni sport, a ujedno i VAR – navodi Stanojević i dodaje da će Partizan igrati utakmice domaćeg prvenstva samo ukoliko funkcioniše VAR i uz direktan televizijski prenos.

– Nikada nismo davali nikakva saopštenja, i mi želimo da imamo tu nemačku kulturu. Da ne želimo, oglasili bismo se i rekli šta se desilo u prve dve utakmice, da je to bilo brutalno što se desilo, demonstracija sile, nešto što je vidljivo golim okom, a to nije bilo sankcionisano. Mi to nećemo reći, jer želimo da podržimo pravac u kom ide srpski fudbal, reprezentacija i sve ide u dobrom pravcu i mi se nećemo izjašnjavati i reći da je to bilo brutalno, već ćemo verovati da je to bila ljudska greška i sticaj okolnosti da se baš u tom trenutku desi. Ali, nećemo dozvoljavati da se takve stvari generalno dešavaju, vezano i za VAR, i za prenose utakmica. Ne vidim razlog bilo čemu, jer mislim da ne treba interese bilo koje vrste, pogotovo jer je dato obećanje pred početak prvenstva da će prvenstvo biti izuzetno regularno, mi se toga držimo i verujemo da su te stvari bile sticaj okolnosti i da nisu bili namerne, i da se neće ponavljati – zaključuje Stanojević.