You are currently viewing Stanojević optimista pred Spartu, ali ne odustaje od primarnog cilja
Foto: twitter.com/FK Partizan

Stanojević optimista pred Spartu, ali ne odustaje od primarnog cilja

Fudbaleri Partizana otputovali su u Prag, gde ih očekuje prva utakmica šesnaestine finala Lige konferencija protiv domaće Sparte.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević izneo je svoja očekivanja pred prvi meč u Evropi posle zimske pauze.

– Svaki rezultat koji vam daje mogućnost da igrate u Beogradu i prođete dalje je za mene pozitivan. Sve što je moguće nadoknaditi u Beogradu, preokrenuti ili sačuvati je pozitivno. Svi smo zadovoljni zbog proleća u Evropi. Iamo situaciju da pokušamo da preskočimo bar još jednu rundu. Idemo motivisani i zadovoljni što smo ipak napravili neki uspeh na međunarodnoj sceni – ističe Stanojević.

Strateg tima iz Humske ne odustaje od prvobitnog cilja, a to je titula. Evropske mečeve vidi kao mogućnost za dokazivanje kvaliteta i lepu priliku za predstavljanje kluba u međunarodnim okvirima.

– Kada dođe utakmica, bilo koja, pa čak i prijateljska, ne razmišljate o sledećem koraku već samo o tom duelu. Titula nam je prioritet, uvek je i bila, ali bilo bi neozbiljno da kažemo da nam nije bitno što igramo proleće u Evropi, dvomeč na međunarodnoj sceni koji je dobar za klub i afirmaciju. Ulazimo maksimalno motivisani i sa najjačim snagama – navodi Stanojević.

Trener Partizana za meč protiv Sparte neće moći da računa na teže povređenog Danila Pantića i Ljubomira Fejsu. Sa ekipom je i golman Popović koji je na prethodnom prvenstvenom duelu u Nišu doživeo vrlo neprijatan udarac u glavu.