You are currently viewing Stanojević otkrio želju pred nastavak prvenstva: „Menjao bih sve za taj trofej“

Stanojević otkrio želju pred nastavak prvenstva: „Menjao bih sve za taj trofej“

Partizan je obavio zimske pripreme u Turskoj, pa su se igrači Aleksandra Stanojevića vratili u Srbiju, gde ih već naredne subote očekuje duel Super lige protiv Radničkog u Nišu.

Stanojević otkriva glavne ambicije u prolećnom delu sezone, a njegov klub boriće se na tri fronta.

– Za titulu bih se odrekao i Kupa i Lige konferencija! Nemam nikakvu dilemu. Ništa me u životu ne interesuje osim titule. Da znam da ću igrati finale Lige konferencije ili da ću uzeti Kup Srbije, ne interesuje me uopšte. Titula je nešto za šta svi ovde živimo, svi dišemo za to i to je nešto za šta bi sve ovde dali – navodi Stanojević u intervjuu za „Telegraf“.

Strateg crno-belih sumirao je utiske posle priprema u Turskoj, gde je pored rada na fizičkoj spremi imao priliku da testira svoje fudbalere u mečevima sa stranim ekipama.

– Sve što je bilo planirano smo i uradili. Mogu da kažem da nas je vreme čak i poslužilo. Rezultat je uvek bitan, pa i u pripremama. Imali smo teške i jake protivnike i zadovoljan sam sa urađenim. Pojadinačno gledano, protiv Tikveša smo bili veoma dominantni, potom Bašakšehira u punom naletu, bila je veoma dobra utakmica, u kojoj je rival kontrolisao igru, ali nas nije ugrožavao. Imali smo zrelije šanse, bila je to prava provera i moglo je da bude i nerešeno iz moje parspektive. Dinamo Moskva, rival koji još nije u punom ritmu, ali je izašao u dobrom sastavu. Igrali smo sa mlađim timom, bila je takođe dobra utakmica i zaslužili smo minimum nerešeno da igramo. Konačno, u poslednjoj proveri igrali smo protiv prvaka jedne države, Gruzije i bilo je to kao duel kvalifikacija Lige Evrope. Različite utakmice i različiti protivnici. Videli smo neke stvari, neki igrači su se podigli i zadovoljan sam generalno – navodi Stanojević.

Kada je reč o nastavku sezone, poslovično su dueli između večitih rivala najzanimljiviji domaćim ljubiteljima fudbala. Ipak, Stanojević veruje da pitanje titule neće biti rešeno u derbiju:

– To nije normalno. Nema šanse da samo u derbijima se ispuste bodovi. Smatram da mora da se izgubi neka utakmica. Imamo Surdulicu, Suboticu, Banovo brdo, Niš i derbi, pet mnogo teških gostovanja. Nemoguće je da se negde ne desi nešto. To nije normalno i nije prirodno. Kao što ne verujem da rival može da upiše sve pobede na teškim gostovanjima i u taškim utakmicama. Potom dolazi i plej-of. Smatram da je nemoguće da se pobedi sve do kraja i da derbi odluči. Ukoliko bude sve kako treba, neće se desiti. Imali smo neverovatan niz, a moglo je da se desi na dve tri-utakmice da izgubimo bodove. Da izgubimo čak od Proletera, odigramo nerešena sa Kolubarom, da ne pobedimo Čukarički. Sve to je blizu da se desi – ističe trener crno-belih.

Pred Partizanom je nekoliko teških utakmica koje dolaze na startu proleća.

– Žestoko krećemo. Čekaju nas utakmice u prvenstvu i Evropi, a posle paklenog februara ide pakleni mart. U februaru imamo Niš, teško gostovanje na kojem smo poslednji put izgubili 0:1, znamo šta nas čeka i spremni smo na to. Posle februara, međutim, dolaze pakleni mart, pakleni april i najpakleniji maj. Nadam se da ćemo doći u situaciju da do kraja budemo u borbi za titulu – zaključuje Stanojević.