You are currently viewing Stefanović: Ovo nam je najveća pobeda u sezoni

Stefanović: Ovo nam je najveća pobeda u sezoni

Košarkaši FMP-a plasirali se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, savladali su ekipu Borca iz Čačka rezultatom 88:77.  

Trener FMP-a, Nenada Stefanović je čestitao svom timu na uspehu. Nakon utakmice je otkrio da se njegova ekipa pre meča borila sa brojnim problemima, uprkos tome izborila put ka polufinalu.

,,Moram da čestitam mojim igračima. Stvarno, situacija u kojoj smo mi poslednjih deset dana je katastrofalna. Mi smo na dan puta imali sedam i po zdravih igrača na treningu, nismo znali u kom sastavu idemo. Radonjić je dobio temperaturu. Korona, jeste – nije, ne znam ni sam šta je. Mnogo povređenih igrača, dva momka su primila infuziju da bi došla ovde. Ovo nam je možda najveća pobeda od početka sezone„, rekao je Stefanović na konferenciji posle meča.

Stefanović je istakao da bi voleo da se stavi fokus i na mladim igračima.

U kakvom smo stanju, bez treninga deset dana. Već dugo smo u seriji poraza, iako igramo dobro. Voleo bih prevashodno da se malo stavi fokus i na naše mlade igrače, ne samo na NBA prospekte, jer on ne igraju za reprezentaciju Srbije. Nikola Manojlović, 2002. godište, igrao je sada 18 minuta, Nikola Šaranović 2003. godište isto tako… Voleo bih da se priča o njima. Pavićević je 2001. Vujičić 2002, sada je jednom nogom došao, primio je injekciju da bi igrao. Voleo bih da se obrati pažnja i na njih„, istakao je Stefanović.

Očekuje se da će FMP susresti u polufinalu sa Partizanom, jer je favorit u duelu sa ekipom Borca iz Zemuna.

Probaćemo da se odmorimo, videćemo kakvo je zdravstveno stanje ujutru na treningu. Sada smo na zagrevanju videli ko može da igra. Voleo bih da se borimo, da budemo kao do sada što smo bili i ja cu biti zadovoljan. Igrali smo dva puta sa njima, znamo ko su i šta su, biće puna hala njihovih navijaca, ali i na to smo spremni jer smo igrali u Pioniru protiv njih. Ne možemo nešto posebno da spremimo za 24 časa. Na obe utakmice je bilo i dobrih i loših stvari. Probaćemo da minimum tih njihovih mana iskoristimo„, zaključio je Stefanović.