You are currently viewing Stiže rukometno finale, Španija brani titulu protiv Švedske

Stiže rukometno finale, Španija brani titulu protiv Švedske

U nedelju u Budimpešti se igra finale Evropskog rukometnog prvenstva. Reprezentacije Španije i Švedske su obezbedile borbu za rukometne vladare starog kontinenta. Posle svega viđenog na ovom turniru, stiče se utisak da je ovakav epilog najrealniji i da su ove dve reprezentacije u potpunosti zaslužile veliko finale. Posebno se to može reći posle polufinalnih dvoboja, gde su Španci i Šveđani pokazali najvišu klasu i nadigrali svoje rivale. Podsetimo, Španci su nadigrali favorizovanu Dansku, dok su Šveđani odigrali meč za udžbenike protiv olimpijskog šampiona Francuske.

Španija igra četvrto uzastopno Evropsko Finale, poslednja dva su dobili i bore se za odbranu titule. Švedska je rekorder po broju Evropskih titula, osvojila ih je četiri puta do sada, a na petu za koju će se boriti u ovom finalu, Vikinzi čekaju punih dvadeset godina.
Od brojnih asova ove dve reprezentacije, očekuje se atomski rukomet i igra najviše klase. Neizvesnost je velika, a za očekivati je da će detalji odlučivati o konačnom pobedniku. Selektori Švedske i Španije, Glen Solberg odnosno Đordi Ribera, vrhunski stručnjaci sa zavidnim renomeom, imaće sutra priliku za taktičko nadmidrivanje. Ko će biti uspešniji i pomoći svojim igračima u ostvarivanju velikog cilja ostaje da se vidi.
Da li će pehar najboljeg u Evropi ostati u Španskim vitrinama, ili će promeniti vlasnika i otputovati na sever Evrope, biće poznato u nedelju uveče. Susret finala između rukometaša Španije i Švedske, na programu je u nedelju od 18h u dvorani MVM Dome u Budimpešti.