You are currently viewing Tračak sunca za Novaka?

Tračak sunca za Novaka?

U moru loših stvari koje su zadesile Novaka Đokovića od početka godine pojavljuje se nada da njegovim nazire kraj!

Posle zabrane Australijskih vlasti da brani titulu i možda osvoji rekordnu 10 na AO, pojavila se opasnost da Novak neće moći da nastupi ni na jednom Grem Slem turniru u godini. Time bi njegov san o osvojenoj 21 tituli samo to i ostao.

Posle Australije i vlasti u Francuskoj uvode obaveznu vakscinaciju za sve strane sportiste, ali se najzad pojavila i jedna ohrabrujuća vest za najboljeg svetskog tenisera.

Kako za sada stvari izgledaju Đoković,  ukoliko se ne vaksciniše, neće nastupiti na otvorenom prvenstvu Francuske, ali će mu biti dozvoljeno da igra na Vimbldonu!

Francusko ministarstvo sporta je već saopštilo da će za sva takmičenja u toj zemlji biti obavezna prethodna vakcinacija. Po tome deluje da je jedino Vimbldon Novakova šansa da osvoji 21 gren-slem, jer kako je najavljeno na turniru u Indijan Velsu i Majamiju vakcinacija takođe biti obavezna, tako da bi u US Open verovatno sledio njihov primer.

Ipak ovo još nije sigurna vest jer organizatori Vimbldona kažu da je prerano da zauzmu stav i da će se pridržavati odluka koje donese vlada u Londonu!