You are currently viewing Stranci „teraju“ Tea iz reprezentacije?

Stranci „teraju“ Tea iz reprezentacije?

Selektor Svetislav Pešić je objavio spisak „Orlova“ za nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Nakon toga u gostovanju na Tanjug TV govorio je o potencijalnom igranju stranih košarkaša u reprezentaciji.

Srbija je jedna o tek nekolicine zemalja koja u muškoj košarkaškoj reprezentaciji još uvek nije naturalizovala nekog stranca, pa je jasno zbog čega je ova Pešićeva izjava privukla veliku pažnju domaće javnosti.

Zato u svetlu te selektorove najave do izražaja dolaze reči kapitena „Orlova“ Miloša Teodosića koji je u intervjuu za zagrebačke Sportske novosti 2015. godine rekao da će prestati da igra za nacionalni tim ukoliko neko od stranaca obuče dres Srbije.

„Ako bi Srbija odlučila da uzme stranca u reprezentaciju ja bih tog trenutka prestao da igram za nacionalni tim. Ne bi me to zanimalo čak ni kao navijača, u tome ni na koji način ne bih želeo da učestvujem. Meni to nije normalno. Zna se šta je klub, a šta je reprezentacija. Ja bih uvek igrao sa onim što imam, bez obzira da li je to dovoljno za zlato, peto ili deseto mesto“- rekao je tada Teodosić.

„Čak i da imamo priliku da dovedemo stranca sa kojim bismo sigurno bili prvaci ja to svejedno ne bih prihvatio. To nema smisla. Radi, stvori prave igrače, stvori pravu reprezentaciju pa sa njom osvoji medalju. A ne da se švercuješ sa nekakvim strancima koji nemaju veze sa tom zemljom“, istakao je tom prilikom Teo.

Na kraju ostaje da se vidi da li će ove Teodosićeve reči imati uticaj na odluku selektora Pešića…