You are currently viewing Sudija uvek protiv Nikole Jokića

Sudija uvek protiv Nikole Jokića

Nikola Jokić je opet u konfliktu sa sudijama najjače lige na svetu, ustvari sa jednim sudijom Tonijem Bradersom.

Kažu da je nepristojan i arogantan i svi se čude kako još nije dobio otkaz.Braders je godinama na meti konstantnih kritika zbog mnogobrojnih spornih kritika.Ove godine je već jednom isključio Jokića posle sukoba sa Markusom Morisom na meču protiv Majamija.

Ovo je već treći put da ga iskuljučuje a prvi put se to dogodilo na meču Denvera i Indijane 2019. godine.Jokić je tada bio u duelu sa Majlsom Tarnerom, centrom Pejsersa, od kojeg je dobio udarac, ali je Braders  faul dosudio Jokiću.Tada je on pobesneo usledio je verbalni sukob sa Braders, koji ga je izbacio sa utakmice .

Krajem prošle sezone počeo je trend gde protivnici koji imaju zadatak da odbrane Nikolu imaju određene protekcije u igri. Dozvoljava se kontakt, igra je na ivici konflikta i nerava, ali sudije kao po pravilu puštaju defanzivce da koriste sva oružja, što dozvoljena što ne, u duelima sa najboljim centrom lige. Ali kada Jokić kod sudija zatraži normalizaciju suđenja, stvari se uglavnom završavaju istim ishodom kao sinoć protiv Vašingtona.