You are currently viewing Šumaher „slupao“ više od 4 miliona evra u Formuli 1

Šumaher „slupao“ više od 4 miliona evra u Formuli 1

Ovogodišnja završnica Formule 1 je bila nezaboravna, a svakako se na njoj istakao Mik Šumaher, naslednik čuvenog šampiona Mihaela Šumahera.

Naime, nema sumnje da je Formula 1 pokazala fenomenalne vozače i još bolje borbe, ali su sezonu obeležili i sudari. I to ne baš bezazleni, već oni koji su u prethodnoj 2021. godini koštali timove preko 38 miliona evra.

U toj konkurenciji Šumaheru nema mane, jer je on bukvalno slupao milione.

Tačnije 4.200.000 evra. Debitant, koji je vozio za Has je tako napravio neviđene troškove svom timu, a tom cifrom kojom je naneo štetu svom timu je prvi na svetu.

Na drugom mestu je Šarl Lekler. Momak iz Monte Karla koštao je Ferari 4 miliona evra, nešto manje od Šumahera. Njega je sudar u Monaku koštao i trijumfa u Kneževini. Maks Verštapen je osvojio titulu u poslednjoj trci u Abu Dabiju, ali je pre toga na popravke njegovog bolida utrošeno 3,88 miliona evra. To mu je donelo treće mesto na ovoj  neslavnoj listi.

Četvrti je Nikolas Latifi sa utrošenih 3,11 miliona na štetu, dok je 5. Valtri Botas, nekadašnji as Mercedesa sa 2,71 miliona. Luis Hamilton je tek na 13. mestu ove liste jer je svoj tim koštao svega 1,23 miliona evra.