You are currently viewing Super kup Italije, u Milanu borba za prvi trofej u sezoni
JEDDAH, SAUDI ARABIA - JANUARY 12: A general view of Italian Supercup trophy before the Italian Supercup between Juventus FC and AC Milan on January 12, 2019 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Claudio Villa/Getty Images for Lega Serie A)

Super kup Italije, u Milanu borba za prvi trofej u sezoni

Večeras sa početkom u 21h, odigraće se utakmica super kupa Italije. Sastaju se Zvanični prvak, Milanski Inter i aktuelni osvajač kupa Juventus. Pravilo je da domaćinstvo meča pripada šampionu,tako da će poprište borbe biti stadion Đuzepe Meaca u Milanu.

Sudar Intera i Juventusa uvek izaziva ogromnu pažnju, a njihovi međusobni mečevi  nose epitet derbi Italije. Rivalstvo traje već više od jednog veka, a animozitet koji vlada između navijača dva kluba je možda i najveći u Italiji.
Takmičenje koje je večeras na programu, nikada nije steklo pravu popularnost na Apeninima. Nastalo je 1988 godine, i igrano je u avgustu. Želja organizatora je bila da takva jedna fudbalska predstava bude najava predstojeće sezone. Međutim pokazalo se, da izabrani letnji termin nije pravi pogodak kada je u pitanju interesovanje navijača. Pokušalo se sa premeštanjem meča u SAD, Kinu, pa i u LIbiju, Katar i Saudijsku Arabiju.
Borba za prvi trofej  u sezoni, večeras u Milanu, zbog zvučnih imena rivala, ipak izaziva pažnju ljubitelja fudbala. Inter je favorit, što zbog kvaliteta sastava, što zbog odlične forme i serije dobrih rezultata. Otežavajuća okolnost za goste je, što veliki broj standardnih igrača neće biti na raspolaganju treneru Alegriju. Zbog povreda ili kazni, večeras u sastavu Stare Dame neće biti Kjeze, Kvadrada, Danila i De lihta. Sa druge strane, Inzagi nema većih kadrovskih problema.
U večerašnjem meču, Juventus brani trofej super kupa, osvojen prošle godne. Ujedno klub iz Torina je i rekorder po broju ovih trofeja, ukupno devet. Inter je do sada  pet puta podizao pehar namenjen pobedniku super kupa.