You are currently viewing Sutra počinje borba na EP!

Sutra počinje borba na EP!

Rukometna reprezentacija Srbije sutra počinje svoju borbu na šampionatu Evrope. Oni su otišli u Segedin i spremni su za prvi meč. Nažalost, tim je znatno oslabljen usled izostanaka igrača obolelih od korone, ali tim će dati svoj maksimum da sitraje i pokaže najbolju igru u sastavu koji ima.

Najpre će se suočiti sa selekcijom Ukrajine a meč će početi od 18.00 časova. S obzirom da nisu svi igrači prisutni, niti su svi mogli istim intenzitetom da treniraju, selektor Toni je izjavio:

Nije lako nakon dolaska, testiranja. Imamo ciljeve, a do prvog meča sa Ukrajinom poradićemo na detaljima. Moramo da se izborimo sa ovom situacijom. Teško je stalno nešto menjati, rotirati. Ovih 16 igrača koji nose dres će se boriti od prvog meča.

Izjavu je dao i kapiten srpske selekcije, Mijailo Marsenić. On je govorio o zdravstvenom stanju unutar tima i svestan je da na ovom Evropskom prvenstvu neće biti lako.

Bilo je jako teško u protekle dve nedelje zbog svega što nam se izdešavalo. Jednostavno nismo ni očekivali. Mada, u današnjem vremenu nije bilo moguće izbeći. Nismo mislili da ćemo toliko biti pogođeni virusom. Došli smo na prvenstvo koje smo izborili na najbolji mogući način. Zaslužili smo, sada smo tu. Došli smo da ispunimo cilj, atmosfera je vrhunska, uprkos problemima. Da nam je neko rekao pre pet dana da ćemo imati povratnike posle virusa, ne bismo verovali da će tako brzo. Vratilo se nekoliko važnih igrača, pa tako koliko toliko možemo da se skrpimo i u odbrani i u napadu i sada je to već neka druga priča.