You are currently viewing Svetski šampionat remeti kalendar takmičenja, superliga već početkom jula

Svetski šampionat remeti kalendar takmičenja, superliga već početkom jula

Nikada ranije svetsko fudbalsko prvenstvo nije igrano u periodu u kom će se igrati naredno, koje se održava u Kataru. Poznato je da će se za svetsku titulu, reprezentacije boriti od 21.novembra do 18.decembra, što će uticati na kalendar takmičenja u svim ligama sveta. FIFA zabranjuje ligaško takmičenje u vreme održavanja mundijala, tako da to remeti sve zemlje.

Aktuelna sezona u Superligi Srbije završava se 21.maja, a pet dana kasnije biće odigrano finale kupa. Naredno prvenstvo počinje već 8.jula, a do 13.novembra, kada počinje zimska prvenstvena pauza, superligaši će odigrati 2o kola. Nastavak je planiran za 11.februar 2023.

FIFA termin počinje tek 14.novembra, što znači da će selekcije imati nikad manje vremena za pripreme. Činjenica je da i neće biti potrebno više vremena, jer će igrači direktno iz takmičarskih borbi doći u svoje reprezentacije.

Srpski prvoligaši će prvenstvo početi 5.avgusta, a na zimski odmor će kao i njihove kolege iz superlige krenuti 13.novembra.

Promene koje diktira ovogodišnja smotra najboljih fudbalera sveta, usloviće i raniji početak kvalifikacija za Evropske kupove. Preliminarni mečevi u borbi za učešče u Ligi šampiona kreću već 5.jula, a za Ligu Evrope i Ligu konferencija dva dana kasnije. Utakmice će se igrati na svakih sedam dana, do 19.septembra i prvog FIFA termina.