You are currently viewing Svrake žele vezistu Liona: Njukasl poslao BOGATU PONUDU, čeka se pristanak igrača
Foto: instagram.com/brunoguimaraes

Svrake žele vezistu Liona: Njukasl poslao BOGATU PONUDU, čeka se pristanak igrača

Prebogati klub sa severa Engleske spreman je da dovede vezistu Liona, a čelnici francuskog kluba žele realizaciju transfera.

Njukasl je posle dovođenja Kirana Tripijea i Krisa Vuda na pragu novog potpisa koji bi trebalo da pojača vezni red ekipe. Reč je o brazilskom fudbaleru Brunu Gimaraišu sadašnjem prvotimcu Liona.

Klub sa Sent Džejms Parka je Francuzima ponudio 40 miliona evra na ime transfera Gimaraiša. Sada je na potezu dvadesetčetvorogodišnji Brazilac koji bi u narednim danima trebalo da dogovori uslove saradnje sa novim klubom.

Gimaraiš u Lionu zarađuje 220.000 evra mesečno, a francuski L’Ekip piše da bi njegova primanja u Njukaslu bila četiri puta veća. Treba imati u vidu da se za vezistu Liona interesuju Juventus i Arsenal, što su svakako takmičarski bolje opcije u poređenju sa Njukaslom koji se bori za opstanak.

Gimaraiš je pojačao Lion pre dve sezone iz Atletiko Paranensea u transferu vrednom 20 miliona evra. Nema sumnje da će francuski klub zaraditi ukoliko dve strane postignu dogovor. Ipak, Gimaraiš je tokom ove sezone bio jedan od standardnh prvotimaca. Na 25 nastupa u dresu Liona postigao je šest golova.