You are currently viewing Tadić, krem svetskog fudbala!

Tadić, krem svetskog fudbala!

Čuveni list Gardijan i ove godine je napravio listu 100 najboljih fudbalera sveta, a već u prvom delu se našao kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić, koji je zauzeo 89. mesto!

Tim pitanjem se bavio Nik Ejms, novinar engleskog lista, a za Tadića je naglasio da će 2022. godine imati ponovo priliku da ostvari nešto veliko sa selekcijom Srbije na Mundijalu

Tadićeva karijera će, ako se nekom pukom nesrećom ne desi drugačije, dostići još jedan vrhunac krajem 2022. godine kada će predvoditi Srbiju na Svetskom prvenstvu u fudbalu sa 34 godine. On je postigao jedan od golova, koji ih je tamo doveo, dramatične noći u Lisabonu prošlog meseca, krunišući još jednu sezonu, koju je odigrao odlično – navodi Gardijan.

Zatim se navode i njegova sjajna  dostignuća sa Ajaksom, gde takođe nosi kapitensku traku.

Prefinjeni kreator igre predvodio je i Ajaks u Ligi šampiona, koji je apsolutno izdominirao u prvoj rundi ove sezone i kao prvoplasirani u grupi se plasirao u narednu rundu. Dušan je jedan od igrača, koji je i u izvanrednoj sezoni 2018/2019 predvodio holandski tim u LŠ. Uopšte nije čudno što se našao i u idealnom timu Eredivizije u godini kada je osvojio duplu krunu sa Ajaksom. On se ove godine ponovo našao na našoj listi, kao i dve godine pre, kada je zauzeo 27. poziciju. Tadić ne pokazuje pad kvaliteta, uprkos fudbalskoj starosti – zaključuje se u Gardijanu.