You are currently viewing Terzić o prelaznom roku: Zvezda prodala napadača Milanu, Pavkov na čekanju

Terzić o prelaznom roku: Zvezda prodala napadača Milanu, Pavkov na čekanju

Generalni direktor aktuelnog šampiona osvrnuo se na aktuelni prelazni rok.

Zvezdan Terzić je tokom gostovanja TV Prva govorio o najnovijim potezima sportskog sektora. Zvezda je tokom januarskog prelaznog roka angažovala Ohija, Mustafu i Pičinija, a klub su napustili Miloš Degenek i Njegoš Petrović.

Jedan od fudbalera aktuelnog šampiona koji su na meti evropskih velikana svakako je Marko Lazetić.

– Za Marka Lazetića postoji interesovanje velikih klubova, Red Bul Salcburga, Atletiko Madrida, Milana, Zenita… Proteklih godina smo imala velika ulaganja u omladinsku školu. Naša ulaganja u omladinsku školu bila su 3.500.000 evra, tek vreme koje dolazi će pokazati rezultate višemilonskog ulaganja. Sve je to deo dobro rada omladinske škole. Mi smo sa Milanom sve dogovorili, dobili smo zvaničnu ponudu, ostalo je još da Marko ugovori svoje obaveze i u naredna dva-tri dana završimo čitav posao. Veliko priznanje za Crvenu zvezdu kao klub je da ima igrača za Milan. Mi smo zvanično 35. klub Evope i znači nam da tako veliki klub želi našeg igača. Za Njegoša Petrovića imamo dve konkretne ponude, jednu iz Serije A, jednu iz Primere. Očekujemo da će sve biti gotovo u naredna dva dana, 99 odsto smo pri kraju, a posle toga ćemo moći da kažemo da smo prodali jednog igrača u italijansko, a drugog u špansko prvenstvo – izjavio je Terzić.

Terzić kaže da još uvek nije vreme za odlazak Milana Pavkova, jer nema ponude koja bi zadovoljila interese kluba.

– Za Pavkova smo dobili ponudu koja je odbijena, videćemo šta će se dešavati u narednim danima. Mi možemo da odbijemo, a posle tri dana možemo da prihvatimo ponudu, ako se dogodi da neki neki igrač dođe, pa da možemo da ga pustimo. Pavkov je tu četiri-pet godina, mnogo je dao Crvenoj zvezdi, ali možda je došlo do zasićenja. Stvari na tržištu se menjaju iz dana u dan, ali za sada Milan Pavkov ostaje u Crvenoj zvezdi – navodi Terzić.

Potom je generalni direktor Crvene zvezde prokomentarisao dolaske Pičinija i Ohija.

– Sada smo u situaciji da najbolji igrač i strelac norveške lige kao najbolju soluciju za sebe, svoj dalji životi karijeru izabere dolazak u Crvenu zvezu. Takođe, jedan Pičini, koji je pre par godina bio reprezentativac Italije, dođe na Marakanu samo nekoliko dana nakon što je u derbiju sa Real Madridom čuvao Vinisijusa. Sve to pokazuje da je Crvena zvezda vratila staru slavu i još jednom potvrdila da je ozbiljan fudbalski brend – objašnjava Terzić i dodaje da prelazni rok još uvek traje, te da su moguće nove promocije na stadionu „Rajko Mitić“.