You are currently viewing Terzić otkrio razloge odlaska: „Uvek ću osećati reprezentaciju kao svoju“
Foto: facebook.com/Odbojkaški savez Srbije

Terzić otkrio razloge odlaska: „Uvek ću osećati reprezentaciju kao svoju“

Sa 2o godina provedenih na kormilu ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, sada već bivši selektor Zoran Terzić simbol je kontinuiteta u domaćem sportu.

Terzić je od ekipe tima koji je godinama bila u senci uspeha muške selekcije, uspeo da stvori svetskog šampiona, evropskog prvaka i osvajača olimpijskog srebra.

Dan posle definitivne odluke o odlasku sa mesta selektora, Terzić se obratio sportskoj javnosti u Srbiji.

– Nekako smo svi bili svesni da će jednoga dana doći taj momenat, da ću ja prestati da budem trener reprezentacije… i ja i ljudi iz saveza i igračice… Eto desilo se da na taj jubilej, 20 godina rada u reprezentaciji, više nisam selektor.

Dugujem ogromnu zahvalnost za ovaj period pre svega svim igračicama, a bilo ih je mnogo za sve ovo vreme, na ovoj našoj lepoj priči. Zatim mojim saradnicima, bez kojih sigurno ne bismo mogli da napravimo rezultate. Takođe, želeo bih da se zahvalim svim ljudima iz Saveza, koji su uvek stajali iza nas i bez čije podrške ništa ne bi bilo moguće – reči su bivšeg selektora Srbije.

Terzić kaže da odluka o odlasku nije bila laka, ali i da mu je posle dve decenije potrebna nova motivacija u radu.

– Posle 20 godina ne može da bude lako da se donese jedna takva odluka, ali u razgovor sa čelnim ljudima saveza zbog neke moje dalje motivacije i neke nove energije, takav je dogovor bio, da jednostavno prestanem da radim ovaj posao, da ima odmor od reprezentacije neko vreme.

Ono što je definitivno je da ću uvek osećati ovu reprezentaciju kao svoju. Drugu državu nemam, a čelnicima saveza ću šta god im bude trebalo, bilo savet, preporuka… uvek biti na raspolaganju. Siguran sam da će savez naći adekvatnog novog selektora, kao i što sam siguran da će ekipa nastaviti sa dobrim rezultatima, a možda ih i poboljšati.

Jednostavno, to je skup devojaka, koje su navikle da pobeđuju, žele da igraju svim srcem za reprezentaciju i to generalno i jeste nešto što nas je vodilo ka uspesima. Sve najbolje želim i mom nasledniku, ekipi i savezu. Uvek ću biti tu za svaku vrstu pomoći, sa srećom! – zaključuje Zoran Terzić.