You are currently viewing Tim ostane bez golmana? Nikakav problem (VIDEO)

Tim ostane bez golmana? Nikakav problem (VIDEO)

Tokom vikenda se pojavila vest da će Komori biti primorani da igraju bez golmana u Afričkom kupu nacija sa Kamerunom.

Salim Ben Boina je nedostupan zbog povrede, dok su njegova dva pomoćnika isključena zbog korona virusa. Uprkos scenariju iz noćne more, Komori ostaju odlučni, a pomoćnik menadžera Danijel Padovani je rekao da su pronašli igrača koji će početi meč kao golman, jedan od njih koji se na treningu pokazao kao neko ko može da bude golman.

To što su igrači pozvani da zamene mesto kao improvizovani golmani nije ništa novo u fudbalu, iako se obično dešava nakon povrede ili isključenja tokom utakmice, a ne 24 sata pre početka utakmice.

Imajući u vidu situaciju na Komorima, prikazaćemo vam najbolji nastup igrača kao golmana. Između ostalih, na golu su bili i Džon Teri, Dani Alveš, Hari Kejn.

Kosmin Moti morao je da zameni golaman na meču Ludogorec – Steaua Bukurešt 2014. Kao što je gore pomenuto, nije neuobičajeno da se igrač koji nije golman bude na golu, naravno kada okolnosti to zahtevaju. Međutim, obično se to radi uz pomoć odbrane.

U scenariju izvođenja penala, međutim, kada sve padne na golmana da spreči da lopta uđe u mrežu, to je sasvim druga stvar. Centaršut Ludogoreca Kosmin Moti, primoran da krene u akciju kao improvizovani golman, na neeki način izveo par fantastičnih odbrana u penalima, gde je čak postigao jedan gol za svoju ekipu.

Odlično se snašao na golu, njegovi napori garantovali su Ludogorecu mesto u grupnoj fazi Lige šampiona na najspektakularniji način.

Pogledajte: