You are currently viewing Toni Nadal o zdravstvenom problemu Rafe: „Moraće na operaciju“
Foto: instagram.com/rafaelnadal

Toni Nadal o zdravstvenom problemu Rafe: „Moraće na operaciju“

Stric i bivši trener Rafaela Nadala govorio je o zdravstvenom problemu sa kojim se slavni teniser suočava tokom čitave karijere.

Reč je o neugodnom problemu sa stopalom, poznatijem kao Miler-Vajsov sindrom. Španski teniser je zbog bolova propustio drugi deo sezone, a postojala je i realna opasnost da završi karijeru.

– Specijalista koji ga je pregledao 2005. godine nam je rekao da bi bilo teško za njega da se bavi sportom na vrhunskom nivou, ali Rafa ga je demantovao na najbolji mogući način, jer se odlično nosio sa tom teškom situacijom. Izgledalo je da će imati kratku karijeru, ali sve je ispalo mnogo bolje nego što smo očekivali – navodi Toni Nadal.

Sjajni Španac se vratio titulama na Australijan openu, osvojivši 21. grend slem u karijeri. Ipak, problem sa stopalom može se rešiti isključivo hiruškim putem.

– On će posegnuti za tim rešenjem kad završi karijeru, nikako dok igra. Operacija je takva da posle ne bi mogao da igra na najvišem nivou, zato to ne može da učini sada – objašnjava Toni Nadal.

Reč je o zahvatu koji se primenjuje kada pacijent ima ekstremne bolove. Posle operacije pacijent može da hoda, ali ne i da trči. Zbog toga se ne savetuje profesionalnim sportistima čija karijera još uvek traje.