You are currently viewing Topi se led- tko su najzgodnije sportašice u Pekingu
foto:Instagram Yulia Kanakina

Topi se led- tko su najzgodnije sportašice u Pekingu

U jeku Olimpijskih igara u hladnom Pekingu donosimo Vam rubriku koja će vas dobro zagrijati…birali smo za Vas pet najzgodnijih sportašica na olimpijskim igrama u Pekingu i evo rezultata izbora.

1. Julija Kanakina
Ova 26- godišnjakinja iz Krasnojarska, Rusija natječe se u disciplini skeleton, a zanimljivo je da se prije toga bavila- baletom. Bila je juniorska svjetska prvakinja u skeletonu, a u slobodno vrijeme se bavi humanitarnim radom.

2. Lara Gut Behrami
Vjerojatno najdugovječnija među nabrojenim sportašicama, švicarska skijašica Lara Gut Behrami već je osvojila broncu u Pekingu u veleslalomu. Prije toga je bila dva puta svjetska prvakinja, a ima i čak 64 podija u svjetskom kupu. Udana je za također švicarsku sportsku zvijezdu albanskog podrijetla Valona Behramija.

 

3. Jutta Leerdam
Mlađahna nizozemska brza klizačica sa samo 22 godine je već po tri puta bila svjetska i europska prvakinja. U Pekingu će napasti prvu olimpijsku medalju.

 

4. Antoinette De Jong
Još jedna Nizozemka, još jedna višestruka europska i svjetska prvakinja. Ali za razliku od kolegice iz reprezentacije, ona je u Pekingu osvojila već treću olimpijsku medalju. 26- godišnjakinja iz Heerenvena plijeni na terenu i van njega.

 

5. Sarah Nurse
Kanadska hokejašica debitirala je u Pyongchangu 2018, te odmah osvojila srebro sa reprezentacijom.