You are currently viewing Trener Mege zna kako protiv Splita: Na iskustvo energijom i mladošću!

Trener Mege zna kako protiv Splita: Na iskustvo energijom i mladošću!

Košarkaši Mege u 11. kolu ABA lige, kao domaćini dočekuju poslednjeplasiranu ekipu Splita.

Trener Vlade Jovanović zna na koji način njegovi izabranici mogu doći do pobede i ističe da mesto ne tabeli ne opisuje tačno kvalitet Splita.

Čeka nas zahtevna utakmica protiv tima koji bez obzira na rezultate u ABA ligi, pruža jako dobre partije u hrvatskom prvenstvu. Sigurno je da će ekipa Splita doći jako motivisana. ABA liga je ove godine veoma interesantna, većina ekipa na tabeli se nalazi u jednoj ili dve pobede razlike. Svaka utakmica je važna i jedna pobeda može da te odvede u gornji deo tabele, kao što i poraz može na loš način da utiče na tvoj plasman. Split ima nešto promenje ekipu u odnosu na prošlu sezonu, gde iskusni hrvatski igrači čine okosnicu tima, pre svega mislim na Žganeca i Ukića. Mi tom iskustvu moramo da se suprotstavimo energijom, mladošću i konstantnom igrom na oba kraja terena i da pokušamo da budemo bolji nego što smo bili protiv Mornara u Baru, izjavio je trener Mege.

Meč se igra u nedelju 12. decembra od 12 časova u Hali Sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.

Mega i Split su se do sada sastali dva puta u regionalnom takmičenju uz skor 1-1, a poslednji susret je bio u 22. kolu ABA lige prošle sezone kada je Split slavio na domaćem terenu sa 74:65. U prošlom kolu regionalnog takmičenja Mega je izgubila na gostovanju Mornaru sa 79:75 dok je Split poražen na domaćem terenu od Borca sa 66:80.