You are currently viewing Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Novaka

Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Novaka

Postupajući po krivičnoj prijavi potpisnika „Budimir Grom“, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da je Novak Đoković više puta testiran na korona virus. Potvrde o rezultatu testa rađenog 16. decembra i 22. decembra su validne, navode iz Tužilaštva.

Prijava protiv NN lica dospela je 12. januara, zbog sumnje izvršenja krivičnog dela falsifikovanje isprave.

– U prijavi je ukazano da su nepoznata lica sačinila falsifikovanu ispravu – PCR potvrde, koje je kasnije upotrebio Novak Đoković za izuzeće od vakcinacije pri ulasku u Australiju, kao i prilikom izjavljivanja žalbe na odluku o ukidanju vize – stoji u saopštenju Tužilaštva koje je prethodno uputilo zahtev Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, kako bi se utvrdila tačnost podataka.

U odgovoru Ministarstva se navodi da su potvrde o rezultatu testiranja na virus SARS-CoV-2 na koje se ukazuje u krivičnoj prijavi autentične.

– Uvidom u elektronsku bazu podataka prilikom nadzora o izvršenim testiranjima na prisustvo virusa Covid 19 za lice Novak Đoković utvrđeno je da je on više puta testiran i da su i potvrde o rezultatu testiranja od dana 16.12.2021. godine i od dana 22.12.2021. godine validne – stoji u saopštenju Tužilaštva koje je potom odbacilo prijavu.