You are currently viewing U Beograd stiže dželat Reala: Partizan protiv opasnog protivnika za prekid loše serije

U Beograd stiže dželat Reala: Partizan protiv opasnog protivnika za prekid loše serije

Košarkaši Partizana igraju u sredu meč 13. kola Evrokupa protiv Andore.

Tim iz Endesa lige dolazi na megdan Partizanu koji je u poslednja dva duela evropskog takmičenja zabeležio dva poraza.

Trener crno-belih Željko Obradović izneo je očekivanja pred važan meč u Evrokupu.

– Andora je tim koji igra veoma dobro u poslednje vreme. U izuzetnoj su formi. Dobili su u španskom prvenstvu Real u Madridu i pre nekoliko dana Huventud igrajući veoma dobro, gde su dominirali od početka do kraja. Imali su u jednom trenutku čak i 30 poena razlike, na kraju se završilo sa 20. To bi za nas trebalo da bude dodatna motivacija, da igramo protiv tima koji je u izuzetnoj formi. Važnost utakmice je velika, kao i svih utakmica koje ćemo igrati u Evrokupu do kraja. Znamo da je sistem takmičenja takav da bi valjalo da imamo prednost domaćeg terena, međutim lično mislim da je mnogo važnije u kakvom ćemo stanju biti kada počnu te utakmice koje su praktično „ili pobeđuješ ili si završio takmičenje“ – ističe Obradović.

Trofejni stručnjak navodi da je tim posle blede partije protiv Borca radio dobro i izrazio nadu da će iz kvalitetnog treninga doći pozitivan rezultat.

– Ono što mene raduje je da smo posle utakmice sa Borcem imali tri veoma dobra treninga. Sampouzdanje i ono što je važno da bi se odigrala dobra utakmica dolazi kroz trening. Tako da sam izuzetno zadovoljan i prva stvar koju bih voleo da vidim sutra je da izgledamo kako smo izgledali na tri poslednja treninga ovde u Pioniru. Naravno, pred našim navijačima želja, borbenost i sve ono što smo do sada pokazivali u velikom broju utakmica mora biti na tom nivou i da se nadamo da ćemo protiv protivnika koji je u veoma dobroj formi odigrati najbolju moguću utakmicu i da eventualno pobedimo – navodi Obradović.

Partizan je u prvom duelu na gostovanju doživeo poraz 61:60. Utakmica se igra sutra sa početkom od 20.30.