You are currently viewing U Dinamu ozbiljni tokom zimskog odmora, klub vodi računa o svemu

U Dinamu ozbiljni tokom zimskog odmora, klub vodi računa o svemu

Dok su igrači na zimskoj pauzi, uprava Zagrebačkog Dinama ne sedi skrštenih ruku. U klubu se razmišlja o nastavku sezone, a kadrovskim pitanjima se pristupa odgovorno.

Već je obavljen značajan posao, time što je produžena saradnja sa trenerom Željkom Kopićem. Ovaj stručnjak, sem vođenja ekipe sa klupe, postao je i sportski direktor Modrih. U igračkom smislu, Dinamo će u nastavak sezone ući značajno pojačan. Klub je doveo Petra Bočkaja iz Osijeka. Dovođenjem ovog fudbalera, na maksimiru su dobili, ne prinovu koja mora da se dokazuje, već pojačanje koje odmah ima mesto u prvih jedanaest.
Sva je prilika da Hrvatski šampion neće stati sa proširenjem svog igračkog potencijala. Klub je pokazao interesovanje za 18 – godišnjeg reprezentativca Lukasa Kačavendu. Mladić je pokazao veliki talenat i pružio odlične partije, igrajući za Zagrebačku Lokomotivu. Sobzirom da bi u plavom taboru imao mnogo povoljnije uslove za dalji igrački napredak, njegov eventualni transfer, bio bi pun pogodak za klub i u finansijskom smislu. Osim što ima kvalitet za prvotimca Dinama, Kačavendi se predviđa i značajan rast cene na fudbalskom tržištu. U Lokomotivi tvrde, da ne razmišljaju o prodaji svog fudbalera bar do leta.
Inače, u Dinamu tvrde da  neće žuriti sa prodajom svojih najboljih igrača. Cilj je odbrana titule prvaka, kao i što bolji rezultat u ligi Evrope. Ipak, iskustva iz ranijih godina govore, da jaka finansijska ponuda, i te kako može smekšati svaki, pa i najtvrđi pregovarački stav.
Prolećna sezona biće veoma zanimljiva za klub iz Maksimirske 128. Posle dužeg vremena, donekle je dovedena u pitanje plava domonacija, pa će uslediti žestoka borba za odbranu naslova prvaka HNL-a. Uz  domaće obaveze, Dinamo očekuje i nastavak Evropskog puta, a prva prepreka na proleće, u Ligi Evrope, zove se Sevilja.