You are currently viewing Ukrajinac bacio reket i uzima oružje!

Ukrajinac bacio reket i uzima oružje!

Ukrajinski teniser Sergej Stakhovski odlučio je da se javi svojoj domovini.

Stakhovski trenutno zauzima 240. mesto na ATP listi, a najveći uspeh je zabeležio 2010. godine kada je stigao do 31. mesta. Tokom nedavne drame u Australiji bio je jedan od retkih koji je stao uz Novaka Đokovića.

Nakon što je Rusija otpočela vojnu operaciju na Ukrajinu, Satkhovski je spreman da služi svojoj domovini i smatra da se ostali odazovu tom pozivu.

,,Armija je otvorila prijem u rezervu za svakog ko je voljan da se bori, da uzme oružje u ruke i da bude deo teritorijalne odbrane, rekao je on i dodao:

,,Ima mnogo ljudi koji mogu u rezervu. Prijavio sam se prošle subote, ali nisam imao dovoljno dokumenata da potpišem sve što je bilo potrebno. Sada su otkazali sve te procedure i praktično svako ko je motivisan može i bez toga da se priključi“.

Stakhovski je istakao da je rado stao na strani svoje domovine iako nema vojnog iskustva.

,,Nemam vojnog iskustva, mada sam privatno imao dodira sa oružjem. Ne vidim razlog zašto većina mojih sunarodnika mora da rizikuje život time što šalje porodice van zemlje dok oni ostaju. To bi mnogo značilo zašim oružanim snagama ako svi ostanu, da vojska vidi da nije ostavljena sama“, izjavio je Sergej Stakhovski.