You are currently viewing Vaterpolo sparing: Srbija i Hrvatska remizirali

Vaterpolo sparing: Srbija i Hrvatska remizirali

Večeras su Delfini ispustili pobedu nad Hrvatima i svima je jasno da neće sve ići kao u srećno vreme sa starom postavom. Olimijski šampion je započeo ovu godinu u Beogradu duelom sa ekipom Hrvatske koji je završen rezultatom 11:11. Meč se odvijao sledećom dinamikom 2:1, 3:3, 4:3, i 2:4. Viktor Rašović je mogao da donese pobedu našoj reprezentaciji, ali ipak se završilo izjednačenjem.

Obe ekipe su izvršile smenu generacija i u potpunosti obnovile svoje timove. Sada nema vaterpolo asova koji mogu da dominiraju bazenom, na obe strane fali mnogo igrača. Ali svakako će i obnovljeni tim Delfina biti jaka konkurencija na velikim takmičenjima, iako će Saviću trebati vreme da dovede do savršenstva nacionalni tim, kao što to najbolje ume.

Prva dva kvartala utakmice pokazala su Delfine kao stegnute, uzdržane i nefokusirane. Međutim, oslobodili su se u daljem toku igre i pokazali da mogu mnogo. U trećem kvartalu utakmice, Srbija je snažno istupila, krenula da niže pogotke ali kako je vreme odmicalo, slabio je intenzitet borbe Dellfina.

Golovi Hrvoja Benića i Ivana Zovića, Hrvatska je došla do izjednačenja. Viktor Rašović je imao priliku da spreči remi ali je tu nameru zaustavio Ivan Marcelić desetak minuta pre kraja utakmice.