You are currently viewing Važne promene u Formuli 1!

Važne promene u Formuli 1!

Navijači „najbržeg cirkusa“ na svetu je obradovala najnovija vest koja stiže iz tog takmičenja!

Svetska automobilska organizacija (FIA) smenila je dosadašnjeg direktora trka Majkla Masija sa te pozicije. Nakon što su čelni ljudi organizacije pažljivo analizirali poslednju trku prošle sezone u Abu Dabiju odlučili su da smene Majkla Masija koji je kreator haosa u završnici šampionata kojim se okitio Maks Ferstapen.

Maks Masi je doneo niz loših  odluk zanemrivši propise koji su u nekoliko trka tokom šampionata već bili ignorisani. Na taj način je  direktno  uticao na to ko će biti  prvak sveta na trci u Abu Dabiju budući da je Luis Hamilton suvereno jurio ka osmoj tituli. Prethodno je bio sporan i slučaj kod Maksa Ferstapena prilikom jedne kriine, kada se očekivalo da mu Hamilton prepusti poziciju, ali je Masi odlučio suprotno, što se takođe okarektrerisalo kao kršenje prethodno uspostavljenih akata koji su se koristili tokom sezone.

On nije dobio otkaz, već će ostati da radi u FIA, ali će ubuduće drugi čovek ili više njih, činiti telo direkcije trke koja će odlučivati u specifičnim situacijama kojih i te kako ima. Takođe, odlučeno je da će biti zabranjena direktna komunikacija šefova ekipa sa direkcijom trke u toku njenog trajanja izuzev u određenim momentima kada se postavljaju pitanja, ali to neće biti emitovano.