You are currently viewing „Večiti“ put do zajedničkog učešća u Ligi Šampiona!

„Večiti“ put do zajedničkog učešća u Ligi Šampiona!

Pošto se sada više nego realno da Srbija zadrži 11 mesto koje donosi dva predstavnika u LŠ, naročito u svetlu toga da  je dvanaestoplasirana Ukrajina ostala bez predstavnika u Evropi, a Belgiji je ostao samo Gent, počinje da se razmišlja o tome kako se „Večiti“ zajedno mogu naći u Ligi Šampina!

Od sezone 2023/24 Srbija će ako stvari ostanu kakve sada jesu imati jedan klub direktno u LŠ i jedan u kvalifikacijama.

A kako bi izledao put da se „večiti“ zajedno plasiraju u takmičenje za Ušati pehar. Ako bi Partizan bio šampion i direktno se plasirao u Ligu šampiona, Zvezda bi imala lakši put u kvalifikacijama, jer su velike šanse da bude nosilac u žrebu, od drugog kola, pa do kraja kvalifikacija. U suprtonom slučaju, ako Zvezda uđe direktno, a Partizan bude kao drugoplasirani u kvalifikacijama, crno-beli ne bi mogli da računaju na ulogu nosioca u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona.

To znači da bi naš predstavnik ukoliko prođe treće kolo kvalifikacija obezbedio diretkan ulaz u Ligu Konfrencija, dok bi ispadanje iz plej ofa donelo Ligu Evrope.

To nije kraj lepim vestima. Treći u Super ligi Srbije i osvajač kupa će takođe profitiratii igrati u grupi jednog od takmičenja.

Jedno je sigurno, Pred Spskim klubovima otvara se istorijska prilika koju ne smeju da prokockaju.