You are currently viewing Velika čast za kapitena Srbije: Ajaks spremio ponudu koja se ne odbija
Foto: screenshot/youtube.com/AFC Ajax

Velika čast za kapitena Srbije: Ajaks spremio ponudu koja se ne odbija

Kapiten reprezentacije Srbije jedan je od najomiljenijih fudbalera Ajaksa, pa klub iz Amsterdama želi da ga zadrži i posle okončanja igračke karijere.

Dušan Tadić je 2018. godine stigao u Ajaks iz Sautemptona. Navijače je kupio sjajnim igrama, golovima i čudesnim asistencijama, pa je klub sa Amsterdam arene spremio sjajnu ponudu za kapitena Srbije.

– Postoji želja i jedini sam igrač kome su ponudili ugovor da odmah po okončanju fudbalske karijere ostane u klubu i započne bavljenje trenerskim poslom. To je stvarno veliko poštovanje i hvala klubu na tome. Što se tiče trenerskog posla ovde kao da si na najboljem fakultetu na svetu. Ono što ovde možeš da naučiš o fudbalu, ne možeš nigde na svetu. Stvarno je uživanje ovde živeti i učiti – rekao je Tadić u intervjuu za Nova.rs.

Ajaks je poznat po tome što menadžerski deo posla poverava bivšim igračima koji su dobrim igrama i odnosom prema dresu ostavili dubok trag. Trenutno su u upravi kluba Edvin van der Sar, braća De Bur i Mark Overmars.

– Mislim da su Holanđani otvorenog uma, možeš sa njima da pričaš otvoreno, da diskutuješ. Možeš otvoreno da kažeš i kada ti se nešto ne sviđa, da izneseš argumente kada ti se ne dopada nešto, spremni su da pričaju. Nije ni čudo zašto važe za jedne od najinteligentnijih ljudi na svetu, to je jedan od razloga – objašnjava Tadić.

Kapiten reprezentacije Srbije tokom četiri sezone odigrao 173 meča za „kopljanike“. Postigao je 84 gola uz 82 asistencije.