You are currently viewing Velika čast za srpski tekvondo: Milica Mandić najbolja na svetu, osvojeno i drugo priznanje
Foto: instagram.com/mandic_milica

Velika čast za srpski tekvondo: Milica Mandić najbolja na svetu, osvojeno i drugo priznanje

Svetska tekvondo organizacija objavila je imena najboljih takmičara, trenera i sudija u 2021. godini.

Glasanje je trajalo dva dana, a među odabranima našla se olimpijska šampionka Milica Mandić i trener tekvondo kluba „Galeb“ Dragan Jović.

„Danas s ogromnim ponosom obaveštavamo javnost da je naša olimpijska Milica Mandić proglašena najboljom sportistkinjom. Milica je postigla mnoge istorijske uspehe – prva je sportistkinja iz Srbije koja je osvojila dve pojedinačne olimpijske medalje (i to zlatne – u Londonu 2012, i na poslednjim OI u Tokiju). Ona je i prva sportistkinja koja je osvojila zlato za Republiku Srbiju u svim sportovima na OI, i istovremeno najuspešnija olimpijka pod zastavom Republike Srbije“, navodi se u saopštenju tekvondo kluba „Galeb“.

Srpski tekvondo trener Dragan Jović dobio je priznanje najboljeg za minulu godinu po izboru Svetske tekvondo organizacije. Jović je drugi put dobio prestižno priznanje, posle izbora održanog 2017. godine.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milica Djuricic (@mandic_milica)

Nema sumnje da je srpski stručnjak zaslužio nagradu, jer je kao trener učestvovao u stvaranju najvećih uspeha srpskih tekvondistkinja – dva olimpijska zlata Milice Mandić i olimpijsko srebroi bronza Tijane Bogdanović.

„Nama u Tekvondo klubu Galeb je izuzetna čast što je osnivač i prvi čovek kluba upravo Dragan Jović, i što je Milica Mandić (kao i Tijana Bogdanović) od prvog dana članica Galeba u kojem je dočekala i kraj više nego uspešne sportske karijere“, navodi se u saopštenju kluba.