You are currently viewing Velikan pred vratima druge lige!

Velikan pred vratima druge lige!

Stari kontinent je pun fudbalskih klubova bogate tradicije i istorije pune uspona i padova!

Jedan od takvih klubova sigurno je Turski Galatasaraj. U svojoj istoriji ipak klub iz Istanbula ne pamti ovako loš period. Žuto-crni imaju samo jednu pobedu na poslednjih 12 utakmica i ne samo da nije u šampionskoj trci ili borbi za izlazak u Evropu, nego je pitanje da li će uopšte opstati u najboljoj ligi Turske. Izlazak iz ove tuborne situacije  probaće da obezbedi od 17 časova, kada mu u goste dolazi Kajseri.

Samo je Antalija krajem 2021. godine pala pred očajno lošim Lavovima. Pre toga je Galatasaraj odigrao 7 mečeva bez pobede, a posle Antalije još pet da nisu uspeli da trijmfuju. Zapravo, u 2022. godini su osvojili ukupno samo jedan poen, u prošlom kolu na gostovanju Alanji (1:1).

Da je samopuzdanje fudbalera nisko govori i poraz od turskog niželigaša Tuzle u prijateljskoj utakmici pre dve nedelje, sa 6:2. Hataj im je dao četiri gola, kao i Denizli u Kupu Turske, odakle ih je i eliminisao. Posle toga je i Kasimpaša tri puta zatresla mrežu Galate.

Turski velikan je na 13. mestu na tabeli Turskog šampionata svega 3 boda iznad zone ispadanja.

Uteha navijačima može da bude Liga Evrope gde su se njihovi ljubimci plasirali direktno u osminu finala. Bili su prvi u grupi, ispred Lacija, pa će imati nekoliko nedelja dužu pauzu da se spreme za buduće izazove i izađu iz rezultatske krize.