You are currently viewing Veliki skandal trese Italiju, sudac na finale stigao sa torbom Intera
foto:fb privatni album Daniele Doveri

Veliki skandal trese Italiju, sudac na finale stigao sa torbom Intera

Inter je sinoć po prvi put nakon 10 godina osvojio talijanski Super kup, a junak utakmice bio je Alexis Sanchez koji je pogodio u 120. minuti za titulu Intera.

No nakon fantastične i napete utakmice svi u Italiji ne pričaju o njoj već o glavnom sucu te utakmice Danielu Doveriju. Naime, Doveri je cijelu utakmicu bio pod paljbom igrača Juventusa koji su stalno prigovarali na njegove odluke, a nezadovoljstvo je kulminiralo sviranim penalom nad Edinom Džekom. Doveri je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku, a navijači Juventusa kao i igrači smatraju da je ta odluka bila pogrešna.

Nezadovoljstvo je kulminiralo danas kada se sasvim slučajno otkrilo da je sudac Doveri na Superkup doputovao sa opremom u Interovoj torbi. Sudac je snimljen na milanskom aerodromu kako vuče torbu sa logom Intera.

Ovim činom sudac je uvelike doveo u pitanje svoju neutralnost i ne bi smio favorizirati jedan klub, a pogotovo ne to činiti javno. Juventus ima pravo na žalbu no pitanje je da li bi ona išta riješila. Na potezu je Nogometni savez Italije.