You are currently viewing Vlada Australije preti Novaku: Ne zanima ih odluka suda, spreman pakleni plan
Foto: twitter.com/Novak Djokovic

Vlada Australije preti Novaku: Ne zanima ih odluka suda, spreman pakleni plan

Najbolji teniser sveta Novak Đoković čeka saslušanje pred Federalnim sudom povodom odbijanja australijskih vlasti da mu izdaju vizu. Saslušanje je zakazano za ponoć.

U međuvremenu su Novakovi advokati uputili žalbu vlastima zbog sramnog postupanja prema najboljem teniseru sveta koji se i dalje nalazi u imigracionom hotelu. Vlada Australija poslala je odgovor na žalbu koji je u najmanju ruku diskutabilan.

Ne postoji jasno pravilo niti sigurnost da stranac može da uđe u Australiju. Postoje kriterijumi po kojima mi to odobravamo i imamo svoje razloge da odbijemo vizu. Niko nije dao sigurnost osobi da će joj medicinsko izuzeće biti prihvaćeno – stoji u odgovoru australijskih vlasti.

Ono što može dodatno zakomplikovati Novakovu situaciju jeste pretnja Vlade da donosi odluke bez obzira na presudu Federalnog suda.

– Ako sud donese odluku da se optuženi pusti iz karantina na slobodu, mi i dalje možemo da ga stavimo u pritvor, bez obzira na odluku suda. Odluka suda da bude pušten na slobodu, ne garantuje da ga vlasti Komonvelta neće opet privesti – navodi se u odgovoru.

This Post Has One Comment

Comments are closed.