You are currently viewing Vojvodina „poklopila“ Metalac!

Vojvodina „poklopila“ Metalac!

Kakva pobeda Novosađana!

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u Gornjem Milanovcu Metalac rezultatom 3:2 u 23 kolu Linglong Superlige Srbije.

Vojvodina je od samog početka preuzela terensku inicijativu i imala više loptu u svom posedu ali nije dolazila do prave šanse za gol. Metalac je svoju šansu čekao iz kontri i posle grešaka Vojvodine, a tako je domaći tim i poveo.

Igrao se 22. minut kada je Stuparević je prošao po desnom boku, u nameri da centrira spoljnim delom stopala, lopta mu je prešla preko noge i prevarila Emila Rockova, koji je u želji da interveniše postigao autogol. Rockov je prilikom parade u padu udario glavom o stativu, ali nije doživeo težu povredu, pa je ostao na terenu.

Skoro dvadeset minuta kasnije Vojvodina dolazi do izjednačenja i to iz prve dobre akcije. Lazarević je odigrao dupli pas sa Busnićem, koji ga je maestralno proigrao petom, udarac desnog beka Voše zaustavio je golman Marković, ali je na odbijenu loptu naleteo Vukčević i poslao je pod prečku za 1:1.

Samo što je lopta krenula sa centra viđen je još jedan pogodak. Čović je dao gol za 1:2. Đorđević je centrirao sa levog boka, Čović je sačekao da lopta odskoči, a potom je iskosa sa desetak metara poslao u suprotan ugao za preokret Novosađana.

U 70. minutu domačin izjednačava. Stojić je dobio duel sa Matićem i potom preciznim udarcem sa skoro 25 metara od stative matirao Rockova za 2:2.

Gol je podigao elan Metalca koji su u 75. minutu ponovo ugrozili gol Vojvodine, Stuparević je proigrao Cvetkovića, koji je sa nekoliko metara šutirao u Rockova. I u 84. minutu domaći su imali priliku, Stuparević je imao šansu, sa 10 metara, pravo u ruke Rockova.

Na samom kraju Vojvodina je bolje zaigrala, a u prvom minutu nadoknade „stara dama“ je došla do velike pobede. Najpre je probao da centrira Zukić, potom je iz odbitka u peterac ubacio loptu Lazarević, a Matić je bio najsnalažljiviji i pogodio za 2:3.